تکنولوژی نیوز

جدیدترین اخبار فناوری و روز دنیا

با گوگل وبمستر بیشتر آشنا شوید

محمد حسین محمدی | جمعه, ۲۰ تیر ۱۳۹۳، ۰۳:۵۹ ق.ظ | ۰ نظر



به گزارش تکنولوژی نیوز: شرکت اینترنتی گوگل برای این که بتواند به سایت ها موجود در اینترنت رتبه مناسبی را اختصاص دهد،تصمیم بر این گرفت که یک سری قوانین و مقررات را برای سنجش سایت ها با یکدیگر پدید آورد.



شرکت اینترنتی گوگل برای این که بتواند به سایت ها موجود در اینترنت رتبه مناسبی را اختصاص دهد،تصمیم بر این گرفت که یک سری قوانین و مقررات را برای سنجش سایت ها با یکدیگر پدید آورد. بدین معنی که هر سایتی که هماهنگی بیشتری را با این قوانین و مقررات داشته باشد،دارای رتبه بهتری خواهد بود و در موتور جستجوی گوگل راحت تر پیدا و به کاربر نمایش داده می شود.

به همین خواطر سرویسی را ارایه نمود با نام "GOOGLE Webmaster Tool" تا مدیران سایت ها و وبلاگ ها بتوانند مشکلات و معایبی از نظر گوگل در سایت آنها وجود دارند را ردیابی کرده و مورد بررسی و رفع قرار دهد تا رتبه آن سایت در رتبه سنج گوگل ارتقا پیدا کند و با هدف افزایش کیفیت سایتها با توجه به معیارهای گوگل بوجود آمده است.این سرویس مدت چندین سال است که راه اندازی شده است. ابزار گوگل وب مستر راهی آسان و رایگان جهت شناسایی و ارتباط بهتر وب سایت شما با گوگل را فراهم می کند.


مشاهده وضعیت وب سایت شما در گوگل

شما می توانید در وبمستر گوگل به برخی از آمار های مهم در مورد وبسایت خود که نقش اساسی در مدیریت و ارتقا سایت شما دارد دسترسی داشته باشید.

برخی از این آمار ها و ویژگی ها به شرح زیر است:

کدامیک از صفحات شما در ایندکس گوگل قرار گرفته است.

مشاهده خطاهایی که هنگام ایندکس کردن صفحات شما توسط crawler (خزنده ) گوگل رخ داده است.

گزارش عبارات جستجویی که صفحات شما هم در لیست نتایج نمایش داده شده است.

یافتن سایت هایی که به وب سایت شما لینک داده اند.


از ویژگی های دیگر ویبمستر گوگل می توان به این اشاره نمود که اگر لینکی از صفحات وبسایت شما دچار مشکل شده باشد و یا در هنگام ایجاد آن لینک اشتباهی را انجام داده باشید که آن لینک از کار بیفتد و یا اصلا قابل استفاده نباشد،می توانید به راحتی آن لینک را حذف و یا ویرایش نمایید که مجددا لینک فعال شود.


بخش های گوگل وبمستر

گوگل وبمستر دارای بخش های مختلفی برای مدیریت است.از جمله این بخش ها می توان  به بخش های زیر اشاره نمود:

بخش Dashboard

در این بخش که صفحه آغازین سایتی که ثبت کرده اید است، اطلاعات مختصری از آخرین وضعیت سایت نمایش داده می شود. اینها شامل اطلاعاتی در مورد وضعیت sitemap ها، وضعیت بازبینی سایت توسط موتور گوگل و وضعیت کلمات کلیدی جستجو شده برای ورود به سایتتان است.

مدیریت Sitemap

Sitemap یا به فارسی نقشه سایت، به صورت تعدادی استاندارد عرضه شده که اکثر آنها را گوگل در این سرویس پشتیبانی می کنه. همچنین گوگل این امکان را میدهد که نقشه سایت را به صورت Feed یا "خوراک” ثبت کنید.

با ثبت نقشه سایت گوگل می تونه خیلی راهت تر و سریع تر به مرور سایت شما بپردازد و آدرسهایی که ممکن است لینکی به آنها داده نشده باشه را پیدا کنه. همچنین تغییرات صفحه خیلی سریعتر شناسایی خواهند شد. استفاده از این سرویس خیلی موثر است و حتما حداقل یک نقشه سایت به ثبت برسانید.

پس از ثبت نقشه سایت می توانید آخرین وضعیت آن را بررسی و تعداد لینکهای اضافه شده به موتور جستجوی گوگل را مشاهده کنید.

مدیریت دسترسی به قسمتهای سایت (Crawler access)

قبل از پیدایش سرویس هایی مانند Webmaster Tools صاحبان سایت برای جلوگیری از دسترسی و اندیس شدن برخی صفحات مجبور به استفاده از فایلی به نام robots.txt بودند. این فایل فرمت خاصی دارد که این امکان را می دهد که به صفحات خاص دسترسی داد و یا دسترسی را ممنون اعلام کرد.

تمام موتور جستجو های کنونی از این فایل پشتیبانی می کنند ولی گوگل در این سرویس و در این بخش این اجازه را می دهد که کنترل بیشتری بر روی دسترسی ها داشته باشید. امکان حدف آدرسها یکی از این موارد است.

همچنین در این بخش می توان به تولید فایل robots.txt پرداخت و آن را در موتور های جستجوی مختلف گوگل مورد آزمایش قرار داد.

بهترین کلمات کلیدی –Top search queries

در این قسمت کلمات کلیدی که در موتور جستجو بیشترین مراجعه را به سایت شما کرده است نمایش داده می شود. همچنین موقعیت شما در نتایج جستجو با استفاده از کلمات کلیدی که در سایت استفاده کرده اید نمایش داده می شود.

این لیست خیلی مهم است و با استفاده از آن می توان فهمید که کاربران به چه چیزهایی علاقه دارند. همچنین چه کلمات کلیدی شانس بیشتری برای کلیک دارند. با استفاده از این کلمات می توانید سایت خود را بهینه تر کنید.
لینک ها به سایت –Links to your site
در این صفحاتی که لینکهایی از سایت های دیگر به آن داده شده است لیست می شوند. همچنین می توان متن لینکی که برای لینک دادن استفاده شده است را مشاهده کرد.
با استفاده از این ویژگی مشخص می شود که کدام صفحات بیشتر مورد پسند مخاطبین قرار گرفته که به آن لینک داده اند و از چه واژگانی برای لینک دادن استفاده کرده اند. امکان مشاهده سایت های لینک داده نیز وجود دارد.

کلمات کلیدی –Keywords

در این صفحه لیست پر کاربردترین کلمات کلیدی قرار دارد. برای درک ساختار مطالب صفحات شما برای تنظیم مقادیر Keyword مناسب است.

برای فارسی این مشکل وجود دارد که حروف اضافه مانند "در” در بالاترین مکان قرار می گیرند.

لینک های داخلی –Internal Links

لیست صفحاتی که در داخل سایت به یکدیگر لینک داده اند در این صفحه نمایش داده می شود. تعداد لینکهایی که به یک صفحه خاص داده شده مشخص است و امکان مشاهده صفحات لینک داده شده وجود دارد.

از این سرویس می توان برای شناسایی لینک هایی که صفحات به یکدیگر می دهند استفاده کرد.

مشترکین خوراک –Subscriber stats

در صورتی که سایت شما Feed یا خوراک ارائه میده در این صفحه می تونید وضعیت مشتریک خود را در سرویس Google Reader مشاهده کنید. در صورتی که این feed ها را قبلا در قسمت sitemap ثبت نکرده باشید می توانید آنها را مستقیما از اینجا به لیست Sitemap ها اضافه کنید.

خطاهای موتور کاوشکر –Crawl errors 

موتور کاوشگر گوگل رباتی است که با حرکت در میان سایتها و لینکها آنها را با فرمول خاصی امتیاز بندی کرده و به فهرست نتایج جستجو اضافه می کند. در این صفحه جزئیات خطاهایی که در هنگام کاوش درون سایت شما پیش آمده نمایش داده می شود

این خطاها در سه گروه عمده Web و Mobile-Chtml و Mobile-Xhtml تقسیم بندی شده که نشان دهنده وجود سه موتور کاوشگر متفاوت برای این نوع صفحات است.

گزارش موتور کاوشگر –Crawl stats

این گزارش عملکرد موتور کاوشگر بر روی سایت است که شامل میانگین مدت زمان صرف شده برای دریافت صفحات و تعداد روزانه صفحات بازدید شده و همچنین حجم باند مصرفی است.

این گزارش بسیار جالبی است که از آن می توانید برای تغییر عمکرد موتور کاوشگر  استفاده کنید. توجه کنید که این آمار به صورت ۱۵ روز یکبار به روز می شود. به مقادیر آن دقت کنید و در صورتی که تغییر ناگهانی در آن دیدید، ممکن است مشکلی در سایت یا سرور میزبان سایت شما پیش آمده باشد.

همچنین در زیر این آمار خلاصه وضعیت سایت از نظر Page Rank نمایش داده شده است. یعنی در حالت کلی سایت بیشتر در بالای نتایج نمایش داده می شود یا نه.

در ادامه صفحه ای که در هر ماه دارای بیشترین Page Rank بوده نیز نمایش داده می شود.

  • محمد حسین محمدی

جستجوگر

تکنولوژی

گوگل

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی